/// Λέβητες συμπύκνωσης φυσικού αερίου ή πετρελαίου

Η σύγχρονη τεχνολογία των λεβήτων συμπύκνωσης, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους για την παροχή θέρμανσης. Οι λέβητες συμπύκνωσης φυσικού αερίου ή πετρελαίου λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά καθώς χρησιμοποιούν και την ενέργεια που περιέχεται στα καυσαέρια της καύσης. Η επιλογή της τεχνολογίας συμπύκνωσης είναι ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον.

Οι σύγχρονοι λέβητες συμπύκνωσης είναι σε θέση να παράγουν την απαραίτητη θερμότητα για κεντρική θέρμανση και ζεστό νερό με έναν οικολογικά σωστό και φιλικό τρόπο χρήσης ως προς τους φυσικούς πόρους. Χάρη σε αυτά τα πλεονεκτήματα, οι λέβητες συμπύκνωσης είτε φυσικού αερίου είτε πετρελαίου είναι συχνά η πρώτη επιλογή τόσο για νέες εγκαταστάσεις όσο και για την ανακαίνιση υπαρχόντων συστημάτων κεντρικής θέρμανσης.

Οι λέβητες συμπύκνωσης φυσικού αερίου καλύπτουν σχεδόν όλα τα εύρη απόδοσης.Οι επιτοίχιες μονάδες παράγουν έως 100 kW. Με τη μεταξύ τους σύνδεση σε ένα σύστημα διαδοχής, η απόδοση μπορεί να αυξηθεί σε αρκετές εκατοντάδες κιλοβάτ. Οι επιδαπέδιες μονάδες μπορούν να παρέχουν ονομαστικές αποδόσεις μεγαλύτερες από 10.000 kW.

Οι λέβητες συμπύκνωσης φυσικού αερίου είναι πλέον πολύ εξελιγμένοι τεχνικά.Αυτό ισχύει τόσο όσον αφορά το βαθμό ευκολίας τους αλλά και τα επίπεδα θορύβου τους. Επιπροσθέτως, ο σύγχρονος σχεδιασμός τους προβλέπει τη διακριτική προσαρμογή των συσκευών στο περιβάλλον τους. Δεδομένου του εξαιρετικά χαμηλού θορύβου και της άοσμης λειτουργίας τους, αυτές οι μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς δυσκολία σε όλους σχεδόν τους χώρους ενός κτιρίου. Χρειάζονται λίγο χώρο και τα καύσιμα δεν χρειάζεται να αποθηκευτούν κοντά τους. Επιπροσθέτως, ακόμη και πολύ ασταθείς απαιτήσεις ισχύος για θέρμανση και ζεστό νερό μπορούν να επιτευχθούν αποτελεσματικά.

Η σύγχρονη τεχνολογία στους λέβητες συμπύκνωσης πετρελαίου μπορεί να εξαγάγει την ενέργεια από το καύσιμο που χρησιμοποιείται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους λέβητες συμπύκνωσης πετρελαίου να φτάσουν βαθμό απόδοσής τους στο 98%.. Ένας παραδοσιακός λέβητας δεν κάνει χρήση αυτής της πρόσθετης θερμότητας η οποία συνεπώς αχρηστεύεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ενέργεια που περιέχεται στα συμπυκνώματα εκχέεται στο περιβάλλον μέσω της καπνοδόχου ή ενός καπναγωγού. Η τεχνολογία των λεβήτων συμπύκνωσης πετρελαίου συνεπώς επιτυγχάνει την υψηλότερη απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και ελάχιστες εκπομπές ρύπων.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!