/// Ενεργειακές σόμπες ξύλου ή pellets

Είναι αυτόματες μαντεμένιες σόμπες αερόθερμες ή καλοριφέρ με καύσιμο υλικό το οικολογικό προϊόν pellet (συμπιεσμένο πριονίδι) ή το ξύλο. Διαθέτουν ειδική δεξαμενή για pellets και η τροφοδοσία του θαλάμου της καύσης γίνεται αυτόματα. Το άναμμα της φωτιάς γίνεται επίσης αυτόματα με ηλεκτρική αντίσταση.

Είναι οικολογικές και πραγματοποιούν και δευτερεύουσα καύση έχοντας γι αυτό το λόγο μεγαλύτερη θερμική απόδοση και μικρότερη εκπομπή CO προς το περιβάλλον. Έχουν μεγάλη θερμική απόδοση 82- 87% και μικρή κατανάλωση καυσίμου. Η αυτονομία καύσης ξεκινά από τις 32 ώρες και μπορεί να φθάσει εώς τις 100 ώρες (εξαρτάται από το μοντέλο).

Οι σόμπες ξύλου peller είναι απόλυτα τηλεχειριζόμενες και μπορούν να προγραμματιστούν σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση, ενώ σε ορισμένα μοντέλα δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης και προγραμματισμού μέσω internet!

Επιπλέον οι σόμπες καύσης pellet δεν απαιτούν την τοποθέτηση καμινάδας. Για το λόγο αυτό αποτελούν την ιδανική λύση θέρμανσης σε διαμερίσματα πολυκατοικιών ή σε χώρους στους οποίους η τοποθέτηση καμινάδας είναι αδύνατη.

Τα pellets είναι ένα νέο καύσιμο που απαντά στην ζήτηση για καθαρή και φθηνή ενέργεια. Η λύση θέρμανσης με pellets δίνει την δυνατότητα να έχουμε οικονομία στην θέρμανση του σπιτιού της τάξης του 40% – 50%. Τα pellets ανήκουν στην κατηγορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μπορούν να παραχθούν από υπολείμματα επεξεργασίας ξύλου και αγροτικών καλλιεργειών καθώς και από καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.

Η καύση που εμφανίζει είναι μεγαλύτερη του 93%. Δεν απαιτείται συνεχής τροφοδότηση διότι έχουν δεξαμενή για την καύσιμη ύλη. Χρειάζεται γέμισμα μια με δυο φορές την εβδομάδα (αναλόγως την χρήση και την ένταση λειτουργίας). Η θαλπωρή και η αίσθηση της φωτιάς είναι ίδια με αυτή του ξύλου.

Οι σόμπες Pellet διαθέτουν ωριαίο και εβδομαδιαίο προγραμματισμό. Περιλαμβάνουν ενσωματωμένο θερμοστάτη. Μπορούν να καλύψουν οικολογικά και πλήρως τις ανάγκες σε θέρμανση ενός μέσου σπιτιού χωρίς την χρήση άλλης θερμαντικής πηγής.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!