/// Ερωτήσεις Απαντήσεις για Αυθαίρετα – SmartEco – 003

12 Dec / 2013
Author: spyros Tags: There is no tags Comments: 0

Bookmark and Share

Ερωτήσεις Απαντήσεις για Αυθαίρετα – SmartEco – 002
1.ΕΡ.Θα ήθελα να ρωτήσω για τις μεταφερόμενες δηλώσεις από τον 4014/11 (όπου έχει εξοφληθεί το πρόστιμο όσο ίσχυε ο 4014/11) στον 4178/13 και δεν είχαν αναρτηθεί τα σχέδια και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στο σύστημα, υπάρχει προθεσμία μέχρι πότε πρέπει να γίνει η ανάρτηση και κατ΄επέκταση η ολοκληρωμένη υπαγωγή?
Ευχαριστώ
ΑΠ:Μεταφορά μέχρι τον Φλεβάρη του 2015.Σχέδια μέχρι έξι μήνες μετά την ημερομηνία έγκρισης του αιτήματος μεταφοράς.
2.ΕΡ.Σε υπόγειο – αποθηκευτικό χώρο (ο.α. του ΄74), το ύψος από τα 3,0 μ μικτά της οικ. αδείας έχει γίνει 3,75μ με εκσκαφή όμως προς τα κάτω. Αυτό επιφέρει σύμφωνα με τον ΓΟΚ υπέρβαση δόμησης, αφού θα έπερεπε να προσμετρά.
Σύμφωνα με την Εγκ 4 παρ. 2β) στο τέλος, δεν εφαρμόζεται συντελεστής ύψους σε περίπτωση αυθαίρετου υπογείου ή υπέρβασης του ύψους νομίμου υπογείου.
Δηλαδή θα υπολογιστεί μόνο υπέρβαση συντελεστή δόμησης βοηθητικού χώρου;
Στο ίδιο υπόγειο υπήρχε και το λεβητοστάσιο, το οποίο όμως κατά την κατασκευή της οικοδομής μεταφέρθηκε σε άλλη θέση και με άλλα μ2.
Θα υπολογιστεί άλλη διαμερισμάτωση υπογείου;
Τέλος και σημαντικότερον στην κάτοψη του υπογείου της οικοδομικής αδείας, το κλιμακοστάσιο έφτανε ως το υπόγειο, ενώ κατά την κατασκευή της οικοδομής σταμάτησε στο ισόγειο και η είσοδος στο υπόγειο πραγματοποιείται από εξωτερική σκάλα. Τα μ2 του κλιμακοστασίου ενσωματώθηκαν στα μ2 του υπογείου και στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του, και δεν μοιράστηκαν στα μικτά των διαμερισμάτων.
Θεωρώ ότι επειδή δεν υπολογίστηκαν στα μικτά τα μ2 και επειδή το υπόγειο πουλήθηκε πρώτο κατά την κατασκευή της οικοδομής, δεν απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών για την τακτοποίησή του.
Όμως η μη κατασκευή του κλιμακοστασίου ως το υπόγειο άλλαξε και τα υποστηλώματα. Τι πρόβλημα μου δημιουργεί αυτό; Πρέπει να κάνω και κάποιον στατικό υπολογισμό;
ΑΠ:Το ότι θα μετρούσε το υπόγειο ύψους 3,75μ στον σ.δ. ΑΜΑ βγάζαμε άδει, δεν μας αφορά.
Η δική σου παράβαση είναι ότι το έκανες ψηλότερο. Σταματάς εκεί και προσπαθείς να βρεις ποιο θα είναι το πρόστιμο.
Υπέρβαση ύψους νομίμου υπογείου λοιπόν. Δεν εφαρμόζουμε ΥΥ. Ας μην μπλεχτούμε με την περίπτωση που ψηλώματος προς τα πάνω, αλλά να μείνουμε στην περίπτωση του ψηλώματος… προς τα κάτω που έχεις.
Δεν εφαρμόζεις λοιπόν ΥΥ, δεν εφαρμόζεις ΥΚ, δεν εφαρμόζεις για εμένα ΥΔ.
Σου μένει μόνο ο αναλυτικός.Για το άλλο θέμα θα πας με διαμερισμάτωση όπως λες.
3.ΕΡ.Καλησπερα
Η πισινα σε δωμα τι κατηγορια?Επισης η περγκολα και η καπνοδοχος στο δωμα ειναι κατηγορια 3?
Ο ηλιακος στην οροφη της αποληξης του κλιμ/σιου ειναι κατηγορια 3 ?
ΑΠ:πισίνα: άμα είναι σε κτίριο με άδεια τότε θα πάει κατηγορία 4 (άμα δεν μπορεί να πάει 1 ή 2)
Πέργκολα: θα γίνει έλεγχος άμα πληροί τις προϋποθέσεις του 9.Γ.στ για να πάει 3 αλλιώς κατά τα γνωστά:Κατηγορία 1 προ 1975, Κατηγορία 2 προ 1983, Κατηγορία 4 σε οικόπεδο/γήπεδο µε οικοδοµική άδεια ή Κατηγορία 5 σε οικόπεδο/γήπεδο χωρίς οικοδοµική άδεια.
καπνοδόχος: θα γίνει έλεγχος άμα πληροί τις προϋποθέσεις του 9.Γ.ιβ για να πάει 3 αλλιώς κατά τα γνωστά:
Κατηγορία 1 προ 1975, Κατηγορία 2 προ 1983, Κατηγορία 4 σε οικόπεδο/γήπεδο µε οικοδοµική άδεια ή
Κατηγορία 5 σε οικόπεδο/γήπεδο χωρίς οικοδοµική άδεια.
Ηλιακός: Κατηγορία 1 προ 1975, Κατηγορία 2 προ 1983, Κατηγορία 4 σε οικόπεδο/γήπεδο µε οικοδοµική άδεια ή Κατηγορία 5 σε οικόπεδο/γήπεδο χωρίς οικοδοµική άδεια. (ποιος είχε ηλιακό πριν το 1983????)
4.ΕΡ.Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
1. Σε εξώστη έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα στέγαστρο. Μπορεί να δηλωθεί στη κατηγορία 3 ή θα πάει στη 4 με αναλυτικό προϋπολογισμό?2. Σε δώμα πολυκατοικίας, υπήρχε νόμιμα πέργκολα η οποία στη συνέχεια κλείστηκε παράνομα (έγινε στεγασμένη). Σε ποια κατηγορία θα δηλωθεί? θα γίνει με αναλυτικό προϋπολογισμό?
Ευχαριστώ!
ΑΠ:1. Το στέγαστρο δεν περιέχεται στην λίστα των 18 αυθαίρετων κατασκευών που μπορούν να υπαχθούν στην κατηγορία 3. Συνεπώς θα πάει σε άλλη κατηγορία.
Προσοχή στο εξής: άμα είναι εντός προκηπίου (πράγμα συνηθισμένο) ΔΕΝ μπορεί να πάει κατηγορία 4.2. Προφανώς εννοείς ότι έκλεισε μόνο η οροφή και κατασκευάστηκε τελικώς στέγαστρο. Θα πάει με αναλυτικό.
5.ΕΡ.Έχω κτίριο (50 τ.μ.) χωρίς άδεια εντός σχεδίου, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1959, αλλά μετά από το 1983 έγινε επέκταση 20 τ.μ. .
Σε ποια κατηγορία θα δηλωθεί? Υ.Γ. στον ν. 4178 για την κατηγορία 1 δεν μας αναφέρει πως βάζουμε την ημερομηνία της τελευταίας χρονολογικής παράβασης, όπως γίνεται στη κατηγορία 2.
ΑΠ:Αν είναι κατοικία.Θα έκανα 2 ΦΚ, στο 1ο θα έβαζα τα 50μ2 κατηγορία 1 και στο άλλο θα έβαζα τα 20μ2 κατηγορία 5. (δεν έχει άδεια).
Αν δεν είναι κατοικία,πάλι 2 ΦΚ, κατηγορία 5 και τα 2 (γιατί έχουν διαφορετικούς συντελεστές παλαιότητας).




/// There are no comments yet, but you can be the first

Comments are closed.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!