/// Φωτοβολταϊκά: σε ισχύ μέτρα αντιντάμπινγκ κατά του 33% των Κινέζων κατασκευαστών

08 Dec / 2013
Author: spyros Tags: There is no tags Comments: 0

Bookmark and Share

Μέτρα αντιντάμπινγκ στους Κινέζους παραγωγούς φωτοβολταϊκών συλλεκτών που δεν αποδέχθηκαν το φιλικό διακανονισμό που επιτεύχθηκε φέτος το καλοκαίρι επέβαλε από χθες (6/12) η Ευρωπαϊκή Ένωση.

fotovoltaika-dumping-kinezoi-109112

Τα μέτρα αυτά «θα τεθούν σε ισχύ για δύο χρόνια από τις 6 Δεκεμβρίου 2013», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα μέτρα αντιντάμπινγκ αφορούν αποκλειστικά εκείνους τους Κινέζους παραγωγούς φωτοβολταϊκών “γυαλιών”που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την ελάχιστη τιμή που αποφασίσθηκε τον Ιούλιο. Πρόκειται για το ένα τρίτο του συνόλου των κατασκευαστών.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκουχτ και οι κινεζικές αρχές είχαν καταλήξει σε ένα φιλικό διακανονισμό στο θέμα των κινεζικών ηλιακών συλλεκτών, ο οποίος προβλέπει μια ελάχιστη τιμήγια τους εισαγόμενους κινεζικούς ηλιακούς συλλέκτες.

Οι όροι της συμφωνίας αυτής επιβεβαιώθηκαν, ανέφερε σήμερα η Επιτροπή.

Με τις ανακοινώσεις αυτές τερματίζονται μια έρευνα αντιντάμπινγκ και μια άλλη για επιδοτήσεις αναφορικά με τις εξαγωγές κινεζικών ηλιακών συλλεκτών, οι οποίες διεξάγονται εδώ και περίπου ένα χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

πηγη: econews




/// There are no comments yet, but you can be the first

Comments are closed.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!