/// Η Θερμοκρασία των κτηρίων

Η θερμική απεικόνιση μπορεί να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για την απώλεια θερμότητας των κτιρίων, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην πιο αποτελεσματική μόνωση.Η θερμική απεικόνιση μπορεί να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για την απώλεια θερμότητας των κτιρίων, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην πιο αποτελεσματική μόνωση.

Στόχος του προγράμματος Essess που αναπτύσσει αυτή την περίοδο το Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ), είναι να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που επιδρούν στην Κλιματική Αλλαγή, αλλά και οι λογαριασμοί ενέργειας, μέσω της εξέτασης της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.

Εμπνευσμένα από τα οχήματα της Google Street View, είναι τα οχήματα απεικόνισης Ενεργειακής Διάγνωσης (EDIV), ειδικά εξοπλισμένα αυτοκίνητα SUV έτοιμα να εξορμήσουν ανά τις ΗΠΑ.

Εμπνευσμένα από τα οχήματα της Google Street View, είναι τα οχήματα απεικόνισης Ενεργειακής Διάγνωσης (EDIV), ειδικά εξοπλισμένα αυτοκίνητα SUV έτοιμα να εξορμήσουν ανά τις ΗΠΑ.

Η ιδέα βασίζεται στην αντίστοιχη του Street View της Google, με την χρήση πολυφασματικής κάμερας θερμικής τεχνολογίας. Το πρόγραμμα δημιουργεί μια τεράστια βάση δεδομένων χαρτογράφησης του ενεργειακού προφίλ οικιστικών και εμπορικών ακινήτων στις ΗΠΑ,χάρη σε ένα στόλο πέντε αυτοκινήτων, τα οποία χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για την αξιολόγηση κάθε κτιρίου. Το προφίλ αυτό αντιστοιχεί στο 20-30% των προβλημάτων, ενώ οι εμπνευστές του προγράμματος ελπίζουν ότι ως το τέλος του 2012 θα έχουν καλύψει το 10% των 125 εκατομμυρίων κτιρίων που υπάρχουν στις ΗΠΑ. Αντίστοιχη δουλειά έχει γίνει στην Βρετανία από το 2002 και την εταιρεία θερμικών απεικονίσεων IRT, που έχει καταγράψει περίπου 200.000 κτίρια. Σήμερα η δουλειά αυτή μπορεί να γίνει ευκολότερα και φθηνότερα, καθώς έχουν βελτιωθεί οι θερμικές κάμερες και κοστίζουν μόλις 5.000 ευρώ. Όσο για το κίνητρο είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφενός λόγω της ανάγκης περιορισμού της ρύπανσης, αφετέρου του κόστους της ενέργειας.




/// There are no comments yet, but you can be the first

/// Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!