/// Η Ευρώπη οδηγεί τον Κόσμο στην Ηλιακή Ενέργεια και η Αμερική ακολουθεί!

28 Sep / 2012
Author: spyros Tags: There is no tags Comments: 0

Bookmark and Share

Τα δύο τρίτα των ηλιακών συλλεκτών (18,5 GW) σε όλο τον κόσμο ,έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη το περασμένο έτος,  σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο ενός προγράμματος συνολικού ύψους 84 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η ηλιακή φωτοβολταϊκή βιομηχανία στην Ευρώπη, αυξήθηκε κατά μέσο όρο πάνω από 40 τοις εκατό σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο των ηλιακών συλλεκτών και έχει την πιο ταχεία ετήσια αύξηση κατά τα τελευταία πέντε χρόνια .

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω, με εγκαταστάσεις σε 1.855 MW πέρυσι έναντι 18,5 GW-ηλιακών εγκαταστάσεων της Ευρώπης , η συνολική ισχύς αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2012, φθάνοντας το 2,8 GW.

Χρόνια μετά την καταστροφική πτώχευση  της Solyndra, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να να ενισχύσουν τις ερευνητικές προσπάθειες , για καινοτόμες τεχνολογίες ηλιακών κυψελών με ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. Ήδη η κυβέρνηση των ΗΠΑ , έχει πρόθεση  να επενδύσει ποσό άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ , στον τομέα της ενέργειας από τον ήλιο. Στόχος της είναι να ενισχύσει σημαντικά τις αμερικάνικες βιομηχανίες παραγωγής υλικών πάνελ  με συγκριτικό πλεονέκτημα την τεχνολογία αιχμής.




/// There are no comments yet, but you can be the first

/// Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!