/// Είναι η πράσινη ανάπτυξη βιώσιμη ;

 

Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι μόνο φιλοσοφία για την εξοικονόμιση ενέργειας αλλά και βιώσιμη προσέγγιση της ζωής. Παρακάτω σας  δείχνουμε κάποια κτήρια με «μηδενική κατανάλωση ενέργειας» ή «ZERO ENERGY HOMES” όπως ονομάζονται.  Τέτοια κτήρια θα κατασκευάζονται  «υποχρεωτικά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2020 και έπειτα.

1. Το Κέντρο Cascadia στο Σιάτλ , Ουάσιγκτον ΗΠΑ

Είναι σε θέση να παράγει το 100% των ενεργειακών του αναγκών. Αυτό οφείλεται σε μια εκτενή σειρά φωτοβολταϊκών στοιχείων, ένα ιδιαίτερα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των λυμάτων και χρησιμοποίησης όμβριων υδάτων, ενθαρρύνοντας την κατανομή πόρων και προωθώντας έντονα τον προοδευτικό σχεδιασμό και την έξυπνη βιώσιμη ανάπτυξη. Το κτήριο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

2. ASU Πολυτεχνείο, Αριζόνα, ΗΠΑ

Το κτήριο χωρίζεται σε πέντε διαφορετικούς χώρους, παρέχοντας φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές που αποσκοπούν στην μεγιστοποίηση της οπτικής άνεση
ς, σκίασης και ηλιασμού και αποσκοπώντας στην μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας. Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός με λεπτά σκίαστρα και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες επέτρεψε τον επαρκή φωτισμό του κτηρίου να κατά 90% από  ηλιακό φώς.

3. LEED Gold office tower, Βαρσοβία, Πολωνία

Η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από υαλοπετάσματα που παρέχουν υψηλό επίπεδο διαφάνειας συστήματα σκίασης και συστήματα αντανάκλασης του ηλιακού φωτός. Η οροφή είναι σχεδιασμένη για φωτοβολταϊκά συστήματα και ταυτόχρονα λόγω της κλίσης της συλλέγει τα νερά της βροχής προς αξιοποίηση.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα παθητικά συστήματα και στον ευφυή σχεδιασμό του κτηρίου ώστε να επιτευχθεί συνολική ενεργειακή κτηριακή βιωσιμότητα.

 




/// There are no comments yet, but you can be the first

/// Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!