/// Νομιμοποίηση Αυθαιρέτων

 Με τον Ν.4178/2013 δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων με αυθαίρετες κατασκευές (πολεοδομικές παραβάσεις) ή χρήσεις  να νομιμοποιήσουν πλήρως και να διατηρήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας ένα και μόνο πρόστιμο, εξασφαλίζοντας ότι το ακίνητο έχει απαλλαγεί από τα πολεοδομικά βάρη μέχρι και μόνιμα.

Στα αυθαίρετα ακίνητα ή ακίνητα με αυθαίρετες χρήσεις – κατασκευές τα οποία δεν θα υπαχθούν, απαγορεύεται η μεταβίβαση και η σύσταση οποιουδήποτε εμπράγματος δικαιώματος εν ζωή Για κάθε μεταβίβαση είναι πλέον απαραίτητη μία βεβαίωση μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών.Επιπλέον, τα ακίνητα με αυθαιρεσίες που δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα υπόκεινται σε πρόστιμα πολλαπλάσια των προστίμων που προβλέπονται με το νόμο αυτό και θα κρίνονται άμεσα κατεδαφιστέα.

– Πώς ξέρω ότι με αφορά η ρύθμιση αυθαιρέτων;

Πρέπει να γίνει έλεγχος από μηχανικό, των εγκεκριμένων σχεδίων της αδείας με την υφιστάμενη κατάσταση. Το Τεχνικό μας γραφείο “Μεταλλινός – Βουλέλλης & Συνεργάτες Μηχανικοί ” (SmartEco)  αναλαμβάνει δωρεάν τον έλεγχο του ακινήτου σας.

– Γιατί πρέπει να τακτοποιήσω το αυθαίρετο κτίσμα/ παράβαση;

Για να μπορώ να πουλήσω, υποθηκεύσω, δωρίσω το ακίνητό μου απαιτείται η πιστοποίηση από μηχανικό ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία στο ακίνητο  (βεβαίωση περι μη αυθαιρέτου)

ayth2– Ποιο είναι το κόστος τακτοποίησης/ νομιμοποίησης;

Το κόστος υπολογίζεται βάσει των αυθαιρεσιών που υπάρχουν. Με τον νέο νόμο παρέχονται μεγάλες εκπτώσεις (έως και 80%) σε ειδικές κατηγορίες πολιτών (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι,άνεργοι, κ.α.). Παρέχεται δε η δυνατότητα αποπληρωμής του προστίμου έως και 102 άτοκες δόσεις.

– Για πόσο καιρό τακτοποιούνται τα αυθαίρετα;

Όλες οι αυθαίρετες κατασκευές ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν τακτοποιούνται μέχρι και μόνιμα!

– Ποια είναι η διαδικασία τακτοποίησης;

1. Αυτοψία στο Ακίνητο

2. Καταγραφή των παραβάσεων

3. Υπολογισμός του προστίμου

4. Πληρωμή παραβόλου

5. Έναρξη Πληρωμών (δόσεις ή πλήρη αποπληρωμή με έκπτωση 20%)

6. Κατάθεση σχεδίων και λοιπών δικαιολογητικών σε ηλεκτρονική μορφή

7. Περαίωση της διαδικασίας

8. Έκδοση Βεβαίωσης Μη αυθαιρέτου

– Τί γίνεται αν έχω κάνει προηγούμενες τακτοποιήσεις;

Με τον νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα της νομιμοποίησης του ακινήτου για πάντα, κάτι που δεν ίσχυε στους προηγούμενους νόμους (π.χ. Ν. 3843/2010 για τους Ημιυπαίθριους χώρους)

– Υπάρχουν επιπλέον κίνητρα;ayth3

Με τον νέο νόμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 50% του προστίμου για να κάνετε ενεργειακή αναβάθμιση στο ακίνητό σας (αλλαγή αλουμινίων, θερμομόνωση, θέρμανση, κ.α.)

Το Τεχνικό μας γραφείο  “Μεταλλινός – Βουλέλλης & Συνεργάτες Μηχανικοί ” (SmartEco)  με εμπειρία από το 1990  στην μελέτη και κατασκευή κατοικίας (μονοκατοικία, πολυκατοικία),  με μεγάλη εμπειρία σε θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας και διαδικασιών, αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες δήλωσης αυθαιρέτων κτισμάτων, για να απαλλαγεί το ακίνητο σας από τα πολεοδομικά βάρη.

Το γραφείο μας προσφέρει:

– Δωρεάν έλεγχο – αυτοψία στο ακίνητό σας και υπολογισμό του πιθανού προστίμου που θα προκύψει

– Παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών που απαιτούνται (π.χ. σχέδια, στέλεχος αδείας)

– Άμεση διεκπεραίωση

– Χαμηλές τιμές

– Έκδοση Βεβαιώσεων και παράδοση στο χώρο σας

Εκδηλώστε ενδιαφέρον εδώ και μηχανικοί της εταιρίας μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας για μια αυτοψία στο χώρο σας.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!